Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر اینکه با پس‌های اینستاگرامی جلوی جوسازی‌های ارزی را می‌گیرم، گفت: بعد از اینکه قرار شد به بانک مرکزی بروم، از مقام معظم رهبری عذرخواهی کردم قبل از رفتن به چین وقت شما را گرفتم ولی نتوانسته‌ام رهنمودهای شما را اجرا کنم. ایشان فرمودند اشکال ندارد و همین‌جا (در بانک مرکزی) موفق کار کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی امروز (جمعه) در یک برنامه تلویزیونی درباره عملکرد یکساله‌اش در بانک مرکزی با اشاره به وضعیت رسانه‌ها اظهار کرد: رسانه‌ها شرایط کشور را درک می‌کنند؛ اینکه خوب کار کردم یا نه نیز قضاوت مردم است و من از روز اول تمام داشته‌های علمی را گذاشتم تا کار خوب پیش برود.

وی با اشاره به اصلاحات در نظام پولی کشور گفت: اکنون کسی اصلا ریال نمی‌گوید؛ بنابراین چرا واحدی که هیچ کس اسمش را اعلام نمی‌کند را اصرار داریم واحد پول‌مان باشد. حذف چهار صفر از پول ملی اصلا هزینه چند هزار میلیاردی ندارد.

برای مدیریت بازار فقط ارز وارد بازار نمی‌کنم

همتی تصریح کرد: مقام معظم رهبری و رییس جمهوری از عملکرد ما رضایت دارند اما این کافی نیست و مشکلات ادامه دارد. کارهای مهم دیگری مانده که باید انجام دهیم. اینطور نیست که برای مدیریت بازار فقط ارز وارد بازار کنم، در این میان البته تدبیری به کار نمی‌گیرم که مشکل داشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند "دوست داشتید وارد بانک مرکزی شوید"، نیز گفت: این چه دوست داشتنی است؟! شش ماه اول سال من اصلا شب‌ها خوابم نمی‌برد. ساعت ۲ نصف شب بیدار می شدم و می‌گفتم چه کار باید بکنم؟ دوست داشتم کاری برای کشورم انجام دهم و مردم احساس رضایت کنند.

با پست‌های اینستاگرامی جلوی جوسازی‌ها را می‌گیرم

رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه چرا در اینستاگرام پست می‌گذارید، نیز گفت: خبرهایی از بازار می شنوم که می‌خواهند جوسازی کنند، با این یادداشت‌ها جلوی این جوسازی‌ها را می‌گیرم.

 از رهبری عذرخواهی کردم

وی تصریح کرد: بعد از اینکه قرار شد به بانک مرکزی بروم، از مقام معظم رهبری عذرخواهی کردم قبل از رفتن به چین وقت شما را گرفتم ولی نتوانسته‌ام رهنمودهای شما را اجرا کنم. ایشان فرمودند اشکال ندارد و همین جا (در بانک مرکزی) موفق کار کنید.

از همه حساب‌کشی ارزی می‌کنم

همتی درباره نامه اخیر خود به رئیس‌جمهور در زمینه تخلفات ارزی شرکت‌های دارویی هم اینچنین گفت که در نامه به رئیس‌جمهوری نوشتم علیرغم اینکه دولت قانون تعیین کرده، این شرکت‌ها در سامانه نیما رفع تعهد ارزی نکرده‌اند بنابراین باید بررسی شود که چرا این شرکت‌ها این کار را انجام نداده‌اند. نمی‌خواهیم محدودیت ایجاد کنیم اما از این به بعد فعال خواهیم شد و از همه حساب‌کشی خواهیم کرد؛ زورمان نرسید به رئیس جمهوری می‌گوییم و از نهادهای نظارتی هم کمک می‌گیریم.

در صادرات ریالی خیلی‌ها خانه در کانادا و ... خریدند

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ارسال اسامی ۱۴۰-۱۵۰ فرد دریافت‌کننده ارز که ارز خود را برنگردانده‌اند، گفت: اینها باید حساب‌کشی شود؛ معنی ندارد که بگویند کارت یکبار مصرف بازرگانی استفاده کرده‌اند. در صادرات ریالی خیلی‌ها خانه در کانادا و ... خریدند. صادراتی که ارز به کشور وارد نکند، فایده‌ای برای کشور ندارد.

سازمان برنامه به سیاست‌های پولی کاری نداشته باشد ما هم به سیاست‌های مالی آنها کاری نداریم

همتی درباره رابطه خود با رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفت: نوع کارمان طوری است که باید باهم اختلاف کارشناسی داشته باشیم؛ اختلاف کارشناسی است و اصلا شخصی نیست. به سازمان برنامه می‌گوییم به سیاست‌های مالی شما کاری نداریم و شما هم به سیاست‌های پولی کاری نداشته باشید.

آقای طیب‌نیا با رئیس‌جمهوری به جمع‌بندی نرسیدند

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به اینکه چه شد آقای طیب‌نیا برنگشت؟ گفت: تصمیمی بود که خودشان گرفتند؛ به من گفتند اگر به بانک مرکزی بروی من هم می‌آیم ولی با رئیس‌جمهوری به جمع‌بندی نرسیده‌اند.

رئیس‌جمهوری، فرمانده اقتصادی در دولت است

همتی در پاسخ به اینکه اکنون فرمانده اقتصادی در دولت کیست؟ گفت: آقای رئیس‌جمهور؛ از وقتی من در بانک مرکزی هستم، ایشان نظرات را به خوبی می پذیرند. یک مقدار بستگی به خودمان دارد که نظرات مان تا چه حد منطقی و کارشناسی باشد.

وی درباره اینکه بانک مرکزی چقدر مستقل است و چقدر دولت دست در جیب بانک می‌کند؟ تصریح کرد: بانک مرکزی نباید تحت دستورات غیرکارشناسی قرار گیرد؛ این از نظر من معنای استقلال است؛ در جاهایی تند ایستادم و یک جاهایی که قانون می‌گفت عمل کردم.

رئیس کل بانک مرکزی از عقب‌نشینی امارات از تصمیم‌های قبلی خود خبر داد و گفت: این نشانه خوبی است؛ در جنگ اقتصادی، آمریکایی‌ها نه تنها قبل از ما به کشورهای مختلف رفته‌اند بلکه بعد از ما هم می‌روند. آنها فشار حداکثری گذاشته‌اند ما هم مقاومت حداکثری می کنیم.

همتی درباره نحوه دریافت اختیارات ویژه از سران قوا برای مدیریت بازار ارز نیز اظهار کرد: زمانی که ارز بالای ۱۹ هزار تومان شد، دیدیم که با این شرایط نمی‌توان بازار را مدیریت کرد و نیاز به اختیارات ویژه بود. روز جمعه بود که دوستان بانک مرکزی را خواستم تا بندهای مورد نیازمان را استخراج کنیم. شنبه آن را به سران قوا دادم و گفتند چرا قبلاً ندادید و برخی گفتند امروز کار داریم و بگذارید برای بعد، گفتم نه هیچ کدام کار مهم‌تری از این نداشتیم و حتی برخی گفتند ما ۱۰ به بعد جلسه داریم و ... گفتم خیر، تا این تصویب نشود هیچ‌کس هیچ جا نمی رود. همان شد که تصویب شد و ما سریع کارمان را در بازار ارز به صورت جدی آغاز کردیم.

خبر در حال تکمیل است

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عبدالناصر همتی حذف چهار صفر از پول ملی رئیس جمهور سامانه نیما بانك مركزي طیب نیا بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۸۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها علی‌رغم کنترل و کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی در سال ۱۴۰۲ گفت: این رشد بیانگر تسهیلات‌دهی قابل قبول بانک‌ها است

به گزارش مشرق، با اعلام بانک مرکزی، جعفر مهدی‌زاده در خصوص برنامه‌های تامین مالی در سال جاری اظهار داشت: با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط مانند وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و... یک سری «اولویت‌های تسهیلات‌دهی» و «بسته‌های تامین مالی» پیش‌بینی شده که هم اکنون در دولت در حال بررسی است و به‌زودی تصویب و ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه این اولویت‌بندی می‌تواند نقشه راه شبکه بانکی برای سال جاری باشد، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته بحث «تسهیلات زیر خط بانک‌ها» هم پیگیری شده است و اوراق گام، اعتبار اسنادی داخلی ریالی و... مولفه‌هایی بودند که به نوعی جبران‌کننده محدودیت‌هایی هستند که در بالای ترازنامه بانک‌ها داشتیم و تامین مالی واحدهای تولیدی را تسهیل می‌کنند.

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه همواره این دغدغه برای فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان وجود داشته که کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها و کنترل اعتبارات بانکی، گاهی اوقات می‌تواند آثار منفی بر رشد داشته باشد، گفت: تلاش بانک مرکزی بر این است که در سال جاری کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها بهبود یابد.

وی اضافه کرد: کنترل نقدینگی یکی از متغیرها و سیاست‌های مهم در کنترل فشارهای تورمی است که در قوانین بالادستی مانند برنامه‌های توسعه، اهدافی برای رشد پایین نقدینگی پیش‌بینی شده است. بر همین اساس مسئله کنترل نقدینگی همواره در دستور کار بانک مرکزی بوده است و این شاخص متغیر مهمی در ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در طول سال گذشته به شمار می‌آید.

مهدی‌زاده گفت: رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت؛ بنابراین با کنترل شاخص‌های پولی اثرگذار بر تورم انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

وی ادامه داد: اقتصاد کشور در سال‌های قبل از سال ۱۴۰۰ رشدهای نقدینگی بالایی را به دلیل ناترازی‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، تجربه کرد. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد نقدینگی ۴۰.۶ درصد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۹ درصد رسید و به دنبال تجدیدنظر بانک مرکزی در رویه‌های جاری برای کنترل رشد نقدینگی؛ رویه‌ای با عنوان «کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها» در دستور کار خود قرار داد.

مهدی‌زاده با بیان اینکه این رویه در سال ۱۴۰۰ هم پیگیری شده بود، تصریح کرد: با توجه به‌ضرورت اصلاح برخی کاستی‌ها، فرایند اجرای این سیاست در سال ۱۴۰۰ با کندی مواجه بود و عملاً از سال ۱۴۰۱ این امر با جدیت بیشتری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی، هدف رشد نقدینگی به میزان ۳۰ درصد را لحاظ کرده بود و با مجموعه اقدام‌هایی که در جهت این هدفگذاری صورت گرفت، رشد نقدینگی به ۳۱.۱ درصد رسید که تقریباً حاکی از عملکرد مناسب و توفیق نسبی بانک مرکزی در زمینه کنترل رشد نقدینگی است.

مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این رویکرد در سال ۱۴۰۲ با شدت و تاکید بیشتری پیگیری شد. در این سال هدفگذاری برای رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود که این رقم در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد رسید که از عدد تعیین شده نیز کمتر بود. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود. در این شرایط می‌توان امیدوار بود که در سال جاری و همچنین در سال‌های آینده با «کنترل رشد نقدینگی» فشار تورم مهار و نرخ تورم کاهش پیدا کند.

مهدی زاده گفت: نرخ رشد پایه پولی نیز در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوری که نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.

دیگر خبرها

  • وزیر کشور در سومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(س): وعده صادق حضرت امام در حال تحقق است و ما داریم با چشم خودمان فروپاشی رژیم غاصب صهیونیستی را می‌بینیم
  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم