Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه آمریکایی گزارش داد که دولت‌های بوش، اوباما و ترامپ درباره جنگ افغانستان و پیشرفت در این کشور به افکار عمومی اطلاعات "گمراه کننده" می‌دادند و براساس اسناد محرمانه مقامات جنگ افغانستان را غیرقابل پیروزی می‌دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هزاران صفحه از اسناد محرمانه منتشر شده توسط «واشنگتن پست» نشان می‌دهد که مقامات برجسته آمریکایی ارزیابی‌های منفی را که در رابطه با جنگ افغانستان وجود داشته را در اختیار عموم قرار نمی‌دهند و اطلاعات گمراه کننده‌ای را در این باره منتشر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، پس از موفقیت سریع اما کوتاه مدت نظامی آمریکا در افغانستان و باوجود پیشروی‌های طالبان، مقامات ارشد آمریکایی همواره اظهار می‌کنند که در افغانستان در حال پیشرفت هستند.

بخشی از این اسناد منتشر شده 600 مصاحبه‌ای است که «جان سپکو» سربازرس ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان با مقامات ارشد این کشور انجام داده بود اما قرار بود که منتشر نشود.

واشنگتن پست نوشت که برای دسترسی به این اطلاعات با استناد به قانون «جریان آزاد اطلاعات» به مدت سه سال در دادگاه جنگیده و می‌افزاید که مقامات آمریکایی در اظهارات خود جنگ افغانستان را جنگی غیرقابل پیروز شدن توصیف می‌کنند.

به مدت سه سال در دادگاه با استناد به قانون "جریان آزاد اطلاعات" جنگیده، صدها درجه‌دار نظامی و مقام دولتی طی مصاحبه‌ با بازرسان دولتی از نظر خود درباره علت ناکامی در جنگ افغانستان سخن گفته‌اند و در مجموع این جنگ را "غیرقابل فتح" توصیف کرده‌اند.

ژنرال «داگلاس لوت» که در زمان ریاست جمهوری بوش و اوباما نقش مشاور در جنگ افغانستان را داشت در یکی از این مصاحبه‌ها در سال 2015 اعتراف کرده بود: ما درک اساسی از افغانستان نداشتیم، نمی‌دانستیم در آنجا چه کاری می‌کنیم.

در یکی دیگر از این مصاحبه‌ها فردی که از آن به عنوان مشاور ارشد شورای امنیت ملی آمریکا یاد شده، گفت که کاخ سفید در زمان اوباما و نیز پنتاگون اطلاعاتی را منتشر می‌کردند که گویا افزایش نیروها در سال 2009 موفقیت‌آمیز بوده است.

این مقام در مصاحبه‌ای در سال 2016 گفت: ایجاد شاخص‌های خوب غیرممکن بود.

ما سعی کردیم از تعداد نیروهای آموزش دیده، میزان خشونت، کنترل مناطق تحت کنترل استفاده کنیم و هیچ یک از آنها تصویری دقیق را ترسیم نکرد.

در سال 2010 فشارها برای کاهش نیروها در افغانستان افزایش یافت و ژنرال‌های آمریکایی از جمله ژنرال «استنلی مک‌کریستال» فرمانده وقت نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان مشتاقانه از پیشرفت در این کشور می‌گفتند، اما حقایق نشان می‌داد که نیروهای افغان عملکرد

ضعیفی داشتند و امید کمی برای موفقیت استراتژی مبارزه با تروریسم آمریکا وجود داشت.

«مارک چرتین» که مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا برای تفنگداران دریایی در ولایت هلمند بود در یک مصاحبه گفته بود: افغان‌ها می‌دانستند ما برای بطور موقت در آنجا هستیم و این آنچه می‌توانستیم انجام دهیم را تحت تاثیر قرار می‌داد.

وی افزود: یکی از بزرگان قومی در هلمند یک بار به من گفته بود، شما تفنگداران در چادر زندگی می‌کنید از اینجا می‌دانم که برای مدت زیادی اینجا نخواهید بود.

«بارنت روبین» مشاور ارشد نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و پاکستان طی سال‌های 2009 تا 2013 نیز مبارزه با تروریسم آمریکا در افغانستان را مانند «قدرت‌های استعماری» دانسته و گفته بود: افغان‌ها می‌دانستند که این سرازیر شدن این بودجه‌ها دوام نخواهد داشت و

بنابراین می‌خواستند بدون به خطر انداختن خود از آن بهترین بهره را ببرند؛ موفقیت ما در این باره یک خیال بود.

«رابرت فین» سفیر آمریکا در افغانستان در سال‌های 2002 و 2003 نیز درباره پول‌های هزینه شده در افغانستان گفت: اگر به تمام این مصارف در افغانستان نگاه کنید درصد خیلی کمی از آن برای کمک به مردم این کشور هزینه شده است. تقریبا تمام آن برای ارتش و بخش زیادی از

آن نیز برای آموزش نیروهای شبه‌نظامی و پلیس صرف شده است.

 

در بخش دیگری از این از مصاحبه‌ها «جیمز دابینز» نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و پاکستان طی سال‌های 2013-2014 نیز گفته بود: ما کشورهای فقیر را اشغال نمی‌کنیم تا آن‌ها را ثروتمند کنیم، ما به دیکتاتوری‌ها حمله نمی‌کنیم که آنجا دموکراسی برقرار کنیم، بلکه ما به

کشورهای پرخاشجو و خشن حمله می‌کنیم تا آنجا صلح برقرار کنیم و آنچه آشکار است در انجام این ماموریت در افغانستان ناکام مانده‌ایم.

واشنگتن پست دلیل انتشار این گزارش مبنی بر دروغ مقامات آمریکایی درباره جنگ افغانستان به افکار عمومی را تنویر افکار عمومی نسبت به حقایق پنهان جنگ افغانستان عنوان کرده و می‌گوید که دولت بوش، اوباما و ترامپ اخبار گمراه کننده‌ای را در این باره منتشر می‌کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۵۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده

رئیس سازمان حج و زیارت از احتمال ثبت‌نام عمره در جریان برگزاری حج تمتع خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدعباس حسینی در نشست هماهنگی مدیران استان‌ها با این احتمال که ثبت‌نام عمره در جریان حج تمتع (خرداد تیر) آغاز شود، از مدیران استان‌ها خواست آمادگی لازم را داشته باشند.

حجت‌الاسلام عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه برنامه‌های کاروان‌ها شکل گرفته است باید مقدمات بدرقه زائران خانه خدا را برنامه‌ریزی کنیم تا به خوبی اجرا شود.

وی با اشاره به دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب افزود: همه باید روی موضوع برائت کار کنند و همفکری داشته باشند تا این امر به خوبی محقق بشود، تاکنون برائت در حج داشتیم و حالا حج برائت داریم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: برائت همان چیزی است که اکنون دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از ملت مظلوم فلسطین انجام می‌دهند همین امر نوعی برائت است؛ پلیس آمریکا همان کاری را که برای دستگیری مجرمان انجام می‌دهد با استادان دانشگاه هم انجام می‌دهند، برائت اجتماعی از عملکرد پلیس آمریکا روز به روز بیشتر می‌شود و این در حالی است که برخی از کشورهای به اصطلاح اسلامی نسبت به این اقدام دانشجویان آمریکایی عقب مانده‌اند.

حجت‌الاسلام نواب گفت: کاروان‌های حج تمتع عموماً شکل گرفته‌اند، بر همین اساس در ترکیب جمعیتی کاروان‌ها باید کاری کنیم که روحانی‌هایی که عملکرد خوبی داشته‌اند دوباره در خدمتشان باشیم. علاوه‌بر این باید به سمت و سویی پیش برویم تا هم مدیر کاروان و هم روحانی کاروان نمونه باشند.

منبع: ایسنا

کد خبر 751282

دیگر خبرها

  • طرح مشترک پاریس و واشنگتن به منظور شکاف در محور مقاومت
  • جنجال انتشار عمدی فایل ظریف؛ کل دولت روحانی اصلا خبر نداشتند!
  • تل‌آویو: توقف ارسال تسلیحات آمریکا به اهداف ما آسیب می‌رساند
  • بازنگری واشنگتن در ارسال تسلیحات به تل آویو درصورت حمله به رفح
  • راهنمای جامع برندگان لاتاری گرین کارت
  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • واشنگتن: ارسال تسلیحات و مهمات آمریکایی به اسرائیل متوقف شد
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان